Tisztelt Vezetőség! Tisztelt Kolléganők és Kollégák!

Az MGT 65. nagygyűlésének időtartama alatt, -2023.06.01-04-ig; 183 fő endoszkópos szakasszisztens regisztrált a rendezvényre. Ebben az évben immár második alkalommal került sor az IBD nővérek előadásainak bemutatására, részvételére, a szekció programjának részeként. Az Ibiza terem a nap nagy részében szinte megtelt, kisebb hullámzással tarkítva. Nagy öröm volt, hogy néhány év kihagyás után a legújabb technikai eszközöket és azok működését is megismerhettük illetve különböző endoszkópos tartozékok funkcionalitásának bemutatására is sor került. Köszönet a rendkívül felkészült endoszkópos asszisztenseknek, az IBD nővéreknek és a technikai újdonságokat ismertető előadóknak a felkészülésért.
Köszönet az MGT vezetőségének, hogy a színvonal emelése érdekében vezető orvosok is helyet foglaltak az üléselnöki székekben és észrevételeikkel, hozzászólásaikkal segítettek minket, endoszkópos asszisztenseket.
Az asszisztensi szekció elismerését Langhammer Szilvia a PTE I.sz. Belgyógyászati Klinikájának endoszkópos szakasszisztense, míg az MGT legjobb absztraktjának kitüntető oklevelét Fisiné Hódosy Mónika - Budapest - kolléganő nyerte. Ezúton is gratulálunk és további sikereket kívánunk!


Langhammer Szilvia felvetésére a vezetőség már korábban megszavazta, hogy egy közös díj létrehozását vegyük tervbe, melyet orvos és asszisztens a kidolgozás alatt álló kritériumok alapján egyaránt megkaphat. A közgyűlésen a tagok ellenszavazat nélkül, egyhangúan támogatták az ötletet. Az MGT szintén megszavazta és lehetővé teszi e díj létrehozását. A díj Dr. Szepes Attila emlékére és nevét viselve kerül majd átadásra, az arra méltó személyeknek. Dr Szepes Attila munkássága és tudása, a fiatalokat segítő szándéka büszkévé tesz bárkit, aki e díjban részesül majd.
Szekciónkban vezetőségi választás is történt. A mostani ciklusban már nem kívánta jelölését beadni két korábbi tagunk, Benkő Éva - Szegedről és Budai Judit - Gyuláról. Eddigi munkájukat köszönjük, további tartalmas éveket kívánunk az életük egyéb területein!
Két új kolléganő került be a vezetőségünkbe a szavazatok alapján: Szabó Ágnes Szegedről és Balogh Erika Gyuláról. Sok sikert kívánunk a közös munkánkhoz.

A közgyűlés keretein belül Kabai Annamária - Karcag - ismertette a GEA Képzéséért Alapítvány pénzügyi helyzetét és a kuratórium által biztosított támogatásokat. Az idei esztendőben a GEA Alapítvány elismerését a felterjesztések és a vezetőség javaslata alapján a kuratórium Szvatek Andrea - Budapest - endoszkópos szakasszisztensnek ítélte meg. Kabai Annamária kolléganő beszámolt az endoszkópos asszisztensek honlapjának megújulásáról is, mely a közeljövőben zárul le a tervek szerint. Nagyon sok munkája van ennek megszervezésében, köszönjük szépen, a bemutatott tervek alapján igazán „szemrevaló” és informatív honlappal rendelkeznek majd az asszisztensek.
Tari Krisztina - Budapest - az ESGENA oktatási csoportjának tagjaként az ott végzett tevékenységét ismertette a közgyűlésen résztvevőkkel. Köszönettel tartozunk Regőczi Henriett kolléganőnknek - Győr-; aki az asszisztensi szekció állandó titkára és profi módon ismertette és levezényelte a választási procedúrát.
Szeretnék köszönetet mondani azoknak a kolléganőknek, akik munkájukkal segítették a szavazások lebonyolítását.
Az elnöki beszámolóban szó volt az idei kötelező továbbképzésről, mely Pécsett lesz, a tervezett szakasszisztensi képzés indításáról, mely szintén Pécshez kötődik.
Végezetül, de nem utolsó sorban szeretném megköszönni az MGT vezetőségének, hogy lehetőséget biztosítottak részünkre a „Beszéljünk egy nyelvet az endoszkópiában” című interaktív előadáson való részvételre, mely kimondottan az asszisztensek jelenléte miatt nagyrészt magyar nyelven zajlott! Köszönet, hogy ránk is gondoltak.
Az asszisztensi szekció választott elnökeként biztosan állítom, hogy az utolsó ciklusomat töltöm. Az elmúlt évek nehézségei után szeretném, ha segítségetekkel újból nagyon aktív lenne az asszisztensi társaság és kéréseitekkel, ötleteitekkel, akár építő jellegű kritikátokkal segítenétek a vezetőség és az én munkámat.
Szeretném, ha ez a két év hasznos továbbképzésekkel és a fiatalok lelkesedésével, a tapasztaltabb kolléganők támogatásával telne el! Ez a két év adjon önbizalmat és lehetőséget azoknak, akik alkalmasnak találják jelölni magukat a vezetőségbe, friss erővel és ötletekkel kívánják a vezetőség munkáját segíteni és a szekció tagsága amennyiben bizalmat szavaz nekik, támogassa az ő munkájukat is!
Az asszisztensi szekció az MGT szerves része, a későbbiekben is jó együttműködésre van szükség az MGT elnökségével, vezetőségével és a többi szekcióval! Egymást megbecsülve és segítve lehet tovább fejlődni!
A jelenlegi vezetőség és a magam nevében egy tartalmas, az asszisztensi szekciót építő 2023-2025 közötti időszakot kívánok minden tagunknak!

Tisztelettel: Paulovicsné Kiss Melinda
MGT Asszisztensi szekció
elnök