Tisztelt Emésztőszervi Endoszkópos Asszisztensek és Szakasszisztensek!

Az Országos Közegészségügyi Intézet EFOP-1.8.1–VEKOP-15-2016-00001 azonosító számú „Komplex népegészségügyi szűrések” elnevezésű kiemelt projekt célul tűzte ki a szervezett vastagbélszűrés országos kiterjesztését. Ennek bevezetése Magyarországon egy hatalmas népegészségügyi lépést jelent, melynek sikeressége elsősorban a szűrésben részt vevő szakemberek elhivatottságától és munkájától függ. A hazai protokoll a „kétlépcsős” szűrés mellett kötelezte el magát. Az első lépcső a székletbeli rejtett vér kimutatása; a kolonoszkópos vizsgálatnak a második lépcsőben van szerepe, az endoszkópos asszisztenseknek itt van feladata. A Projekt vállalja a népegészségügyi vastagbélszűrési program keretében az emésztőszervi endoszkópos asszisztensek és szakasszisztensek ezzel kapcsolatos ismeretanyagának frissítését az alábbi akkreditált, szabadon választható elméleti továbbképzéssel:

(A szervezett népegészségügyi vastagbélszűrésben való részvételtől függetlenül is elvégezhető a továbbképzés.)

„A Vastagbélszűrés kiterjesztésének támogatása az EFOP 1.8.1 kiemelt projekt keretében emésztőszervi endoszkópos asszisztensek és szakasszisztensek részére”

nyilvántartási száma: SZTK-A-085211/2016, pontértéke 20 pont, a részvétel díjmentes.

 

A továbbképzéseket elektronikusan, e-learning felületen valósítjuk meg a Képzésmenedzsment Rendszerben.

A regisztráció lépései a következők:

1.    A Képzésmenedzsment szakrendszer használatához regisztráció szükséges, mely a www.antsz.hu honlapon kezdeményezhető. (A regisztrációs felület a képernyő jobb felső sarkában megjelenő „Regisztráció” linkre kattintva érhető el.)

Meglévő regisztrációval kérelmezheti a Képzésmenedzsment Rendszer hozzáférési jogosultságát. (A www.antsz.hu honlapon való bejelentkezést követően a képernyő jobb oldalán található „GYORSMENÜ”-ben a „Jogosultság igénylés” ikonnal indítható.)

A jogosultság igény elküldése után az igény elbírálásra, és a belépéshez szükséges felhasználói név és jelszó automatikus e-mailben 3-5 munkanapon belül megküldésre kerül. (Regisztrációs segédlet letölthető:

https://www.antsz.hu/data/cms75662/regisztracio_belfoldi_v3_4.pdf)

2.    Sikeres regisztrációt követően az e-learning továbbképzésre való jelentkezést a Képzésmenedzsment rendszeren keresztül kell megtennie. (A www.antsz.hu weboldalon a jobb felső sarokban található „Bejelentkezés” panelben az e-mailen megkapott Felhasználónevet és Jelszót kell rögzíteni. A portálon történő bejelentkezés után a Képzésmenedzsment rendszer a Gyorsmenüből indítható. A tanuló első bejelentkezésekor a Felhasználó adatait meg kell adnia ahhoz, hogy elérje a többi funkciót. A Felhasználói adatok sikeres rögzítése után a „Képzések” menüpontban a „Képzés kínálat” fülön kattintson a kiválasztott képzés sorára, majd a képernyő alján található „Jelentkezés és Jelentkezési lap nyomtatása gomb”-ra.)

(A Felhasználói kézikönyv letölthető: https://www.antsz.hu/data/cms78417/KMR_tanuloi_FKK_fin.pdf)

3.    A továbbképzésre való jelentkezést követően az e-learning tananyag azonnal még nem indítható. A kinyomtatott, aláírt jelentkezési lapját beszkennelve az alábbi e-mail címre szíveskedjen megküldeni: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. (vagy postai úton az alábbi címre: EFOP-1.8.1 kiemelt projekt 1450 Budapest, Pf. 17.) Kollégáink a jelentkezési lap visszaérkezését követően hagyják jóvá az Ön jelentkezését. Erről e-mailben értesítést kap, amely a tananyag elindításának részletes leírását is tartalmazza.

Kérjük, számítson rá, hogy a tananyag elolvasása több órát is igénybe vehet. A tananyag feldolgozása megszakítható a bal alsó sarokban lévő „Kilépés” gombra kattintva. Visszalépéskor a tanulás ugyanott folytatható. A tananyag végén lévő tesztvizsga nem szakítható meg.

A továbbképzésről további információkat a csatolt fáljban olvashat ITT:  TÁJÉKOZTATÓ (pdf)

Amennyiben bármilyen kérdése merül fel a továbbképzésekkel kapcsolatban, szívesen állunk rendelkezésére az alábbi elérhetőségeken:

EFOP-1.8.1-VEKOP-15-2016-00001 „Komplex népegészségügyi szűrések” elnevezésű kiemelt projekt, Képzési alprojekt

tel: +36 (1) 476-1100/2309, +36 (1) 476-1108

(hétfőtől-csütörtökig 8-17 óra között, pénteken 8-14 óráig)

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Üdvözlettel:

Márton-Veres Judit Inez

projektmenedzser

EFOP 1.8.1-VEKOP-15-2016-00001

Komplex népegészségügyi szűrések